Lidt om Listed og havnen.

Listed er et lille fiskerleje med knap 200 indbyggere. Byen er utrolig smuk med små veje, klippekyst og gamle bindingsværkshuse fra 1800 tallet, der ligger på kryds og tværs.

Der er stier, der fører gennem skov og over bække, og der er rig mulighed for at nyde naturen, den smukke udsigt og havet, der bruser mod klipperne.

Listed Havn er meget velbevaret. Tidligere var det en fiskerihavn, men i dag er der kun lystbåde. På havnen ligger Listed Fiskerimuseum, der er et opholdsrum til havnens brugere og derudover er der toiletter med bad og mulighed for tøjvask. Der kan bades hele året fra molen ved jollehavnen.

Havnen har plads til 15-20 gæstebåde og 6-7 autocampere. Autocamperne bliver placeret på de brede kajer, så de er en del af havnemiljøet.

Ved jollehavnen ligger guldsmeden Sebastian Frost og café Bay Frost, hvor der blandt andet serveres småretter og kølige drinks. Ikke langt fra havnen, er der både keramik og brugskunst.

Få meter fra havnen ligger en fin lille legeplads og der er borde og bænke, hvor forældrene kan tage et hvil. Lidt vest for havnen er en lille strand ”Høl” med groft sand og mulighed for udspring fra klipperne.

I Listeds udkant, godt gemt af vejen ved Vasaåen, ligger et lille vandværk, tegnet af Jørn Utzon, før han blev en kendt person.

Man kan gå langs klipperne til Svaneke – en tur på små 2 km og også ca 2 km fra Listed, i retning mod Ibsker, ligger forlystelsesparken ”Brændesgårdshaven”.

Listed Havn er ikke med i “Frihavns-ordningen”.